20230922_103648

Mariëlle Keijzers

Hi, ik ben Mariëlle Keijzers (1974), al 27 jaar samen met Bas en moeder van 3 volwassen kinderen. Sinds 2013 run ik mijn praktijk die de afgelopen 10 jaar heerlijk met mij meegegroeid is.

Wat leuk dat jij mij hebt gevonden! Dat betekent dat je met jezelf aan de slag wilt, op zoek bent naar zelfontwikkeling, meer diepgang in je leven, gedragsverandering of gewoon nieuwsgierig bent wat ik jou te bieden heb.

Van Eetbuicoach naar Praktijk Vita Nova

Vanaf 2013 help ik met mijn bedrijf “Eetbuicoach” mensen met eetproblemen, eetbuien en emotie-eten. Een dieet is nooit de oplossing voor dieperliggende problemen. Ik ben me gaan verdiepen in de psychologie achter het eetprobleem. Na een lange speurtocht via Traumatherapie, Innerlijk Kindwerk, Hypnotherapie, Voice Dialogue, Systemisch werk, Energetisch werk en Ademwerk vond ik wat zocht.

Inmiddels heeft er een dit jaar een naamswijziging plaatsgevonden en gaat “Eetbuicoach” verder als “Praktijk Vita Nova”.Door mijn opgedane kennis en eigen ervaring te bundelen heb ik mijn eigen methode ontwikkeld. Deze methode gaat een laag dieper dan de reguliere behandelingen. Ik ga samen met mijn cliënten op zoek naar de bron van het (eet)probleem.

Ook met andere (levens)vragen kun je bij Praktijk Vita Nova terecht. Problemen in de relatiesfeer (partner, kinderen, ouders, etc). Onzekerheid, depressie, trauma’s, of patronen die je leven beperken.

Hardnekkige patronen, emotionele ballast en innerlijke overtuigingen staan het veranderproces in de weg. Door verder te kijken dan de bovenste laag of net daaronder kom je niet bij de angel. Mijn interventies vinden plaats op de onderstroom, de referentielaag, daar waar het probleem is ontstaan. Daarmee zet ik in op een duurzaam resultaat. Voeding kan een onderdeel zijn van mijn trajecten, maar veel liever richt ik mij op de werkelijke oorzaak van het gedrag.

De combinatie van Systemisch Coachen, Ademsessies, Trauma Release Therapie en Hypnotherapie maakt dat ik snel tot de kern kom. Met mijn enthousiasme, kennis en ervaring maak ik van elk consult een beleving.

Mijn persoonlijke reis

Al jong heb ik een eetstoornis ontwikkelt. Dit was op dat moment voor mij geen probleem, maar juist de oplossing om niet meer te hoeven voelen. Om controle te hebben over mijn gevoel, mijn gewicht, mijn voeding en daarmee mijn leven. Alles draaide om eten en juist niet eten. Ik had het hier zo druk mee dat er geen tijd over was om te voelen waar dit werkelijk over ging.

Met mijn eetgedrag was ik continu aan het vechten tegen de overtuigingen dat ik niet goed genoeg was. Ik wilde bewijzen dat ik discipline had en dat ik iets voorstelde. Ik zocht naar manieren om mijn frustratie en andere nare gevoelens te onderdrukken en gebruikte hier eten voor, veel eten.

Mijn eetgedrag was niet het probleem, maar een reactie op dat wat er onder lag. Zo ging ik ook veel drinken en roken. Ik werd aangestuurd door onbewuste dynamieken die er voor zorgde dat ik weg kon blijven van mijn eigen pijn.

Diep van binnen wist ik dat er meer was. Dat de manier waarop ik met mijn eet, drink en rookverslaving omging niet was zoals ik het het allerliefste wilde. Ik voelde dat het anders kon en dat was het begin van mijn reis.

Van eetstoornis naar zelfliefde

Zelf heb ik nooit hulp gezocht, ik dacht dat ik het allemaal zelf wel kon. Met als gevolg dat ik 20 jaar lang gevochten heb tegen een eetprobleem en gedachten die me continu wijsmaakte dat ik niet goed genoeg was.

Het was een lange zoektocht, maar uiteindelijk heb ik gevonden wat ik zocht. Met mijn ervaring, kennis en passie heb ik de ideale formule in handen om jou weer terug te brengen naar jouw essentie.

Mijn persoonlijke ervaring vormen de basis van mijn methode. Mijn kennis, grote diversiteit aan opleidingen en 10 jaar coachervaring maken dat ik weet waar ik over praat.

Mijn aanpak is uniek omdat het een mix is van Innerlijk werk, Kennis van voeding, Mindset, Systemisch werk, Trauma Therapie (BRTT) Trauma Release Breathwork (TRB) en Hypnotherapie. Ik lees jou niet de les of vertel je wat je moet doen, maar zie de wond die jouw demotiveert.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk waarbij ik je begeleid om weer te worden wie je in de kern altijd al was. Voorbij aan alle obstakels, gedachten en overtuigingen, maar oprecht en met heel veel zelfliefde jezelf werkelijk zien!

Liefs,
Mariëlle Keijzers

Wil je een afspraak maken, of heb je een vraag?
Mail naar info@praktijkvitanova.nl of bel of app naar 06-20459669