Ervaringen

Ervaring brtt
Ik heb verschillende therapieën gehad en elke keer dacht ik ‘nu heb ik het!’. Na een korte tijd kwam ik er achter dat ik er met praten niet kwam en niet kon oplossen waar ik mee zat. Ik voelde dat er meer in mijn lijf zat, maar dat ik er niet bij kwam. Op internet ben ik opzoek gegaan naar iets anders, na lang scrollen en zoeken kwam ik bij Mariëlle uit. Ik had een goed gevoel en heb contact gezocht.

Voorzichtig begon ik met een Boost sessie, met in mijn achterhoofd dat als er een klik was ik voor het traject zou gaan. Ik kan me nog precies herinneren hoe ik binnen stapte, met mijn masker op, want ik zou dit wel eventjes doen. Dat masker heb ik wel geteld 10 minuten opgehad en Mariëlle prikte dwars door mij heen. Woo wat was dit eng! Voor het eerst in mijn leven was mijn masker af, maar wie was ik eigenlijk zonder masker? Ondanks mijn verschillende emoties wist ik dat ik hiervoor moest gaan, dus koos ik voor het Transformatie traject.

Het lichaamswerk was voor mij totaal nieuw, maar voelde mij veilig bij Mariëlle en durfde dit met haar aan te gaan. Wat is mijn dank groot, ik heb mijn traject afgesloten en ik heb zoveel geleerd! Ik weet nu waarom ik bepaalde patronen inzetten. Heb geleerd om die niet meer in te zetten en echt naar mijn gevoel te luisteren. Uit mijn hoofd, naar mijn lijf en voelen maar! Ik gun het iedereen om een traject aan te gaan bij Mariëlle, om kennis te maken met het lichaamswerk. Je leert er zo enorm veel van.

Lieve Mariëlle, heel erg bedankt voor alles. Door jouw persoonlijke aandacht, je kritische blik en je liefde voor het vak, ben ik zo ver gekomen. Heb ik in een korte tijd mezelf opnieuw leren kennen en durf ik weer te voelen. En zoals afgesproken, ik blijf nog geregeld langs komen!

Groetjes Kim


Toen mijn lichaam er 3 jaar geleden mee stopte, niet meer kon functioneren, ‘wist’ ik dat jaren trauma behandeling niet gebracht had wat ik gehoopt had.

Mijn lichaam had het allemaal onthouden. Maar waar zat het ‘verstopt’ ? Ik kon er niet bijkomen..

Lang verhaal kort: ‘Toeval’ bracht me naar Praktijk Vita Nova, naar Marielle. Hoewel ik richting de 70 loop, durf ik weer te hopen op ‘dit nieuwe  leven’. Of ik ooit weer goed zal lopen lijkt niet eens meer zo belangrijk. Veel groter is het gevoel weer verbonden te zijn, met mezelf, het leven, het grote geheel. Mijn midden, mijn kern weer te voelen, terwijl ik niet eens meer in mijn buik kon ademen.

De manier waarop Marielle me kundig en liefdevol begeleidde in de sessie voelde veilig en vertrouwd. Alles mocht Zijn. Mijn lichaam mocht het helemaal zelf doen: loslaten. Geen woorden, zonder psychologie, geen angst of schaamte. Ik voel me dankbaar en geinspireerd, verlost zelfs van iets zwaars.  Ik liep met een soort geluksgevoel naar buiten. Vol vertrouwen ben ik dat dit door zal werken de komende tijd. Fijn dat Marielle ook een stukje nazorg biedt in deze periode.

Anoniem


Lieve Mariëlle,

Meerdere malen ben ik nu bij je geweest. Ik was ontzettend zenuwachtig maar dat is juist mijn euvel (doe ik het wel goed?) Je zit niet statisch tegenover me achter een bureau maar op een fijne stoel met een kopje thee en er volgt automatisch een prettig gesprek. Begrip, humor, uitleg soms dmv een “verhaaltje” daardoor voelde ik me snel op mijn gemak. Eng? ik vond het heel spannend  omdat ik niet wist wat er komen zou.

De eerste keer BRTT….mijn eigen gedachten hebben me enigszins tegengehouden omdat ik wist dat jij naar me keek en ik “maar ik ga niet gek doen en liggen trillen hier, dat is stom” mezelf dus tegenhield. De tweede sessie ging beter en ik heb me overgegeven omdat jij er voor mij zit en niet oordeelt. Ik trilde van kop tot teen. Tranen, tranen, tranen…

De muziek, jouw prettige stem er kwam een rust over me. ’s Avonds een vast hoofd en zware benen maar dat is niet zo gek. De dagen erna voelde ik me ook fijn. Later heb ik besloten de Boostsessie te gaan doen bij jou met familie opstelling. Soms vond ik de opdrachten moeilijk en het ging zeker niet vanzelf. Misschien ook teveel nadenken Enkele weken later heb ik je gevraagd of het kan dat ik soms zo ontzettend boos kan worden…het kan dus weken doorwerken zei je. Ik denk nog wel langer…ik voel het aan mijzelf.

Inmiddels heb ik nog een nieuwe ademhalingssessie bij je gedaan. Heel anders maar niet meer “vreemd” hoewel de ademhaling totaal anders is. Ik durf me ervoor open te stellen. De eerste dagen heel ontspannen, daarna weer soms die stem in mij die me tegenhoudt of stomme dingen zegt. Ik herken het nu. Het is een proces en jij hebt me de handleiding gegeven. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik heb doorgezet om dit te gaan doen.

Jaren en jaren therapie en gesprekken en het heeft nooit voldoende geholpen. Symptomen opzoeken vanachter een bureau en dan moet je doen (of laten) wat daar bij hoort. Zo jammer dat het mooie wat jij doet gezien wordt als alternatief en niet voor iedereen bereikbaar is daardoor. 
Ik weet niet of ik er al ben en wellicht heb ik je hulp nog eens nodig maar ben nu al zo blij.

Dankjewel lieve Mariëlle, voor je hulp en voor wie je bent!

Liefs, Jolanda x

ervaring brtt

Zo onwijs veel jaar therapie gehad, zo ontzettend veel gepraat en dan toch niet bereiken wat ik graag wil. Altijd was het druk in mijn hoofd. Ik wilde van mezelf gaan houden, meer loslaten wat eigenlijk niet belangrijk is en anders gaan kijken naar eten. Kan dat dan echt niet? Jawel; ik had Marielle alleen nog niet ontmoet.

Een Boostsessie en tweemaal BRTT heb ik in Geldrop mee mogen maken. Net als de meesten had ik geen idee wat ik me precies voor kon stellen bij BRTT. Ik wist alleen dat ik al dat praten zat was en wilde VOELEN. Ik besloot het daarom maar over me heen te laten komen. Dit is hoe ik het ervaren heb:

Ik word in de fijne ruimte van Marielle ontvangen en ik kan even aarden na mijn autorit. Even praten met elkaar en op mijn gemak gesteld worden is heel prettig en dat snapt Marielle als geen ander. 

De BRTT sessie start in de naastgelegen ruimte. Een rustgevende ruimte met gedimd licht en een fijne vertrouwde geur. Voordat ik kan gaan liggen, doe ik onder begeleiding van Marielle een paar oefeningen. Ze legt uit dat door deze oefeningen oude spanningen in het lichaam opnieuw geactiveerd worden. Ze zijn eenvoudig, maar je hebt er enige lenigheid voor nodig. Dat heb ik niet echt, maar het lukt.

Als ik eenmaal lig en ik nog een oefening doe, gebeurt er al van alles in mijn lijf. Heel bijzonder en zeker niet eng. Zonder dat ik er invloed op heb, trillen mijn benen na deze oefeningen en dat gaat geheel vanzelf. Hoe meer ik er aan over kan geven, hoe beter het gaat en hoe meer ik bereik. Ik merk dat mijn lijf aan het loslaten is, maar wat dat is? Geen idee, maar dat is ook niet erg.

Door naar de ademhalingsoefeningen op muziek. 7 In totaal. Marielle begeleidt me er doorheen. Ik vind dit geen makkelijk onderdeel; het is wel echt even doorzetten. Van een toegankelijke ademhaling naar heftig richting het einde. Jee, wat is dit intens. Ik ga steeds meer voelen en kom steeds dichter in mijn lichaam. (en dat voor iemand die constant in haar hoofd leeft).

De muziek brengt me bijna in een trance. We werken echt naar het einde toe. En dan.. ineens begin ik te huilen, schreeuwen, schoppen tegen de kussens, slaan op het matras.. En nogmaals, ik weet niet waarom. Maar, het is er. En Marielle staat me constant bij. Ik voel me geen moment onveilig en durf me helemaal te geven. Dit houdt minutenlang aan en ik voel aan alles dat dit nodig is. Ik laat het er echt zijn. 

De rust komt terug in mijn lijf, het heftige is voorbij. Ik lig in de foetushouding, ik moet huilen, maar zowel van verdriet als van geluk. Een gevoel dat ik nog niet eerder gehad heb. Met de veilige hand van Marielle op mijn rug kan ik alles aan.

En dan het fijnste moment.. Prachtige, toepasselijke muziek om samen naar te luisteren. De tekst daarvan.. Wauw. ZO raak. (deze nummers luister ik nu nog steeds!)

Na dit alles is weer even landen op aarde. Gelukkig krijg ik daar van Marielle alle tijd voor. En na nog even napraten, ga ik met een zeer bijzonder gevoel naar huis. Met een prachtige ervaring in mijn rugzakje erbij!

Ik ben er nog niet, maar ik ben op de goede weg. En als ik het even niet meer weet, of ik loop wat vast, dan is daar altijd Marielle om op terug te kunnen vallen.

KIRSTEN

eetbuivrij
Lieve Marielle,

Dank je wel dat je mij al die inzichten hebt gegeven en handvatten om eindelijk los te kunnen komen van mijn eetbuien en mezelf te geven wat ik uit eten haalde.

Al bijna 30 jaar heb ik ‘last’ van eetbuien en heb ik zoveel geprobeerd om daarvan af te komen. Bij jou vielen alle puzzelstukjes op zijn plek én voelde ik hoop en vertrouwen omdat jij het ook hebt meegemaakt en jij daar uit bent gekomen.

Ik was zo opgelucht dat ik eindelijk begreep waarom ik ging eten. En zo blij met de handvatten die je me gaf om het anders te doen. Doordat ik mezelf nu kan geven wat ik anders uit eten haal, ben ik niet alleen vrij van eetbuiten, maar voel ik me ook op alle andere fronten van mijn leven gelukkiger omdat ik liever ben voor mezelf.

Ik heb echt onwijs veel geleerd van de sessies met jou, dat heeft voor zulke mooie inzichten gezorgd en handvatten gegeven. Dat is voor mij echt een doorbraak in het omgaan met eten en vooral met mezelf en mijn emoties.

Voor mij ben je echt een engel, jij hebt me het licht laten zien. Het horen van jouw eigen ervaringen, waren zo ontzettend fijn. Het gaf me enorme hoop, dat ik er ook uit kon komen. En het maakte dat ik milder werd naar mezelf omdat jij dat ook hebt gehad (ik ben dus niet ‘gek’).

Dus daar wil ik je echt enorm voor bedanken, met heel mijn hart. Ik hoop dat je hiermee nog heel veel andere mensen gaat helpen.

Lieve groetjes,
ELLEN


Hier lees je een ervaring van Noortje waarmee ik een opstelling heb gedaan. Dit is een onderdeel van een Boostsessie:

“Omdat ik helemaal klaar was met al dat ge’swipe en alle kortstondige, vurige avontuurtjes met mannen, en ergens gewoon heel erg verlang naar iets wat langer stand houdt dan een paar maanden en om echt iets mee op te bouwen, vroeg ik Mariëlle of ze me hierbij kon helpen. “Daar kan ik zeker wel iets mee” zei ze, en ik had ook niet anders verwacht, van alle markten thuis die vrouw!😉
En ik had er alle vertrouwen in dat ik antwoorden ging vinden, maar dat ik zoveel inzichten, herkenning en openbaring zou vinden en ervaren, en zoveel verbanden ineens kon leggen, had ik echt niet durven te hopen.

Ik kon zelf wel al ergens een link leggen met mijn jeugd, de scheiding van mijn ouders en een vader (en moeder) die er niet altijd voor me was zoals ik ‘m eigenlijk nodig had. Maar wat het precies was wist ik ook niet. Dat lag dieper dan waar ik bij kon. Ik zag vooral een patroon dat ik mannen snel verveeld was zodra ze mij wilde, en als ik wat harder m’n best moest doen, huppelde ik als een puppy achter ze aan. De mannen die dan eigenlijk wel echt geschikt voor me waren, daar wilde het maar niet mee werken.

We begonnen eerst met een gesprekje om wat situaties te schetsen en mijn struggle uit te leggen. Hierbij vertelde Mariëlle me ook dat het zou kunnen zijn dat ik probeer trouw te blijven aan mijn moeder en het daarom niet toe laat om van een man te houden. En dat herkende ik wel maar was ik me nooit echt bewust van geweest.

Tijdens de sessie gingen we terug naar het moment dat mijn moeder, mijn broer en mij vertelde over de scheiding. Ik was toen 10 jaar denk ik.
Met vier blaadjes op de grond, die stonden voor mijn vader, moeder, mijn broer en mij, kon ik aantonen hoe voor mij op dat moment de situatie voelde.
Door op mijn eigen blaadje te gaan staan kon ik helemaal terug naar de gevoelens die ik op dat moment als kind heb ervaren en sindsdien nooit meer heb willen voelen en wat ik die altijd probeer te vermijden.

Het was echt bizar hoe vanzelf en snel ik me weer helemaal in dat moment kon verplaatsen en in die kleine ik die daar zat.  Ik voelde pijn en verdriet.
Misschien ook wel boosheid omdat ik niet begreep waarom en wat er gebeurde, en ik eigenlijk naar openheid, eerlijkheid en duidelijkheid verlangde.

Daarna mocht ik de papiertjes verplaatsen naar hoe het voelde voor mij na dat gesprek, toen papa ineens van de een op de andere dag uit huis was en een paar straten verderop ging wonen.
Ik voelde leegte, eenzaamheid. Wat moet dat eng geweest zijn als ineens je veilige, steady basis zo uit elkaar spat en je ineens op je eigen eilandje moest staan.

De leegte en eenzaamheid toelaten en voelen was eng en spannend, maar ik wist dat dit me uiteindelijk ging helpen.
Daarna mocht ik de blaadjes neerleggen met die de situatie van ons viertjes nu voor mij voelt. (Ooit deed ik ook een familie opstelling bij Mariëlle wat me hierbij enorm heeft geholpen).

Ik legde de blaadjes zo neer en toen mocht ik voelen hoe dat voor me voelde. En dat voelde als een opluchting. Ik mocht me omdraaien en naar mama kijken die inmiddels achter me stond in plaats van voor mij, en tegen haar zeggen: “mama, lach asjeblieft naar me als ik ook van papa houd en ook van andere mannen houd”. En hier brak ik weer want ik herkende het gevoel van mezelf schuldig voelen tegenover m’n moeder. Ik visualiseerde me dat m’n moeder naar me glimlachte. Hierbij sloten we langzaam de sessie af.

Het was pittig en intens, maar daardoor zo effectief. Zo bijzonder hoe snel deze manier van werken je zo snel tot de kern brengt.

Nu kan ik voor het eerst die leegte toelaten, het er te laten zijn zonder er bang van te worden of zonder ervan weg te lopen. Ook eenzaamheid durf ik er meer te laten zijn. En dat alleen al voelt al als zo’n mega grote doorslag en dat voelt zo fijn, dankbaar en bevrijdend😊 ik heb nu alle vertrouwen in de liefde zonder de afhankelijkheid die ik hiervoor ervaarde🥰💛”

Dankjewel lieve Mariëlle 🍀✨

NOORTJE

“Als klein meisje al was ik het dikkerdje van de familie, iets wat me altijd met een knipoog is verteld, maar waar ik me jaren naar heb gedragen. Ik heb vanaf mijn studententijd alle diëten uitgeprobeerd en inmiddels zo klaar met altijd de strijd of ongecontroleerd eten.

Na deze sessie heb ik zoveel nieuwe inzichten. Ik vind het nog steeds bizar wat eruit is gekomen, dingen die me hebben gemaakt zoals ik ben en ik zie patronen die ik al heel lang in stand hou door mijn eigen gedachten. 

Ik had direct veel vertrouwen in Mariëlle. Het is tijd om lief te gaan zijn voor mezelf en te luisteren naar mijn lijf zonder oordelen en dit proces de tijd te geven om weer te worden wie ik eigenlijk diep van binnen ben. 

Dankjewel lieve Mariëlle, je bent een fijn en leuk mens en heb er erg veel aan gehad!” De investering meer dan waard!

MARIEKE

“Ja, ik ga het gewoon zeggen. Ik ben een collega van Mariëlle en ook net een écht mens. Mijn eetpatroon is vaak heerlijk gezond maar toch bleef ik worstelen met eetbuien. Ik wist heel goed waardoor het kwam maar mijzelf daarop coachen was een heel ander verhaal.

Het heeft even geduurd voordat ik hulp vroeg. Ik had een strenge saboteur op mijn schouder zitten die tetterde dat ik het vooral zelf moest kunnen als professional. Het was al zo’n mooie stap om die hulp te durven vragen, het mezelf toe te staan. En wat ben je dan bij Mariëlle in goede handen. Ik was super nieuwsgierig naar het hypnose traject.  

Ik vond de sessie de eerste keer best spannend. ‘Wat komt er naar boven?’ ‘Ben ik er nog steeds zelf bij?’. Ik mocht de controle loslaten. Ik durfde me over te geven aan Mariëlle en voelde me op mijn gemak en veilig. Ik heb de sessies vervolgens als heel prettig ervaren.

Er zit een mooie opbouw in en Mariëlle heeft een fijne stem en een heerlijke sofa ;-).  We gingen terug naar situaties uit mijn leven waar ik afwijzing en eenzaamheid heb ervaren. Precies deze situaties konden in mijn volwassen leven een eetbui triggeren. Het kleine meisje in mij werd dan weer opnieuw geraakt. Ik heb geleerd dat ik haar mag omarmen.

In de sessies maakte Mariëlle contact met mijn onderbewustzijn en daar is echt iets serieus veranderd. Ik ben nu beter in staat om met ‘nare’ gevoelens om te gaan en daarmee voorkom ik steeds vaker een eetbui. Soms gebeurt het nog wel eens hoor. Daar vond ik dan weer van alles van ;-). Maar ik kan er inmiddels met mildheid naar kijken. En dat voelt zo fijn en bevrijdend.

Tijdens onze laatste sessie kreeg ik het waardevolle inzicht ‘ik ben al gefinisht’. Ik was altijd bezig met nog een paar kilo kwijtraken, het moest strakker, beter, minder, strenger….. Ik was altijd nog onderweg. Ik voelde dat ik daar zóóóó klaar mee was.

Met Mariëlle haar fijne en kundige begeleiding ontdekte ik dat ik al goed genoeg ben. Precies zoals ik ben. Ik hoef niets meer te veranderen. Ik ben al gefinisht!”

CINDY GIJSEN

“Lieve  (ja, ik weet t….maar je bent gewoon lief, accepteer t maar gewoon!) Mariëlle,

2 weken geleden alweer heb ik een hypnosessie met jou gedaan. T was bizar…..zoveel dingen duidelijk ineens. En zoveel zaken nu beter te begrijpen nu! Ik ben je erg dankbaar!

Ook heb ik bij jou de cursus “uit de ban van eten”  gevolgd. Ook daar heb ik zoveel inzichten gekregen. Je hebt mij echt een aantal handvaten gegeven om anders naar eten te kijken…anders naar mezelf te kijken! Ook daar ben ik je erg dankbaar voor!

Ik heb heel veel aan je gehad, je bent een fijn mens, je bent iemand die weet wat er in mij (en andere cursisten) omgaat en dat maakt dat alles heel laagdrempelig is! Bedankt voor alle inzichten, het delen van jouw denkwijzen maar vooral bedankt voor je humor!! Alleen je humor al maakte dat ik wat nuchterder en relaxter naar mijzelf ben gaan kijken!!

Dank, dank, dank!!”

JUDITH DE JONG

Gelukscoach

“Iedere sporter heeft een coach nodig. Zelfs een topsporter. Om het talent dat ze al in zich hebben, zo goed mogelijk naar boven te halen. Om zoveel mogelijk te kunnen ‘scoren’.

Ook het geluk zit in jezelf. Soms, of misschien wel vaak, heb je alleen even een coach nodig om dat er uit te halen. Om gelukkig, of om nóg gelukkiger te worden. Zo’n coach vond ik in Mariëlle.

Maar hoe kwam ik bij Mariëlle? Ik heb al sinds ik me kan herinneren een liefde voor eten en dan vooral snoepen en snaaien. En dan niet één dropje, één koek of één handje chips. Nee, de zak drop, het pak koekjes of de zak chips móest leeg. Ik praat in de verleden tijd, want die behoefte heb ik niet meer.

Hoe dan? Het klinkt alsof het gemakkelijk is, maar ik kan nu dat éne dropje eten zonder schuldgevoel en zonder de behoefte om de hele zak leeg te eten. En niet door de hele dag shakes te drinken of op worteltjes te bijten, maar gewoon door gezond, gevarieerd en ook gewoon lekker te blijven eten.

Het begon ruim een jaar geleden met de cursus ‘Niet diëten, maar eten’ waarbij ik een goed inzicht kreeg in het hoe en waarom van het ontstaan van mijn eetbuien. En wat ik kan doen om dit te voorkomen. Daardoor ging het al goed, maar ik viel nog wel eens terug in oude gewoontes. In het begin viel ik veel af, maar op een gegeven moment bleef ik ‘hangen’ op een gewicht en dat was nog niet mijn streefgewicht.

Ruim twee maanden geleden begon ik met de hypnotherapie van Mariëlle. Niet alleen de hypnoband, maar ook het regelmatig luisteren naar de hypnosessies hebben me enorm geholpen. Ze zijn echt beter dan het doen van een middagdutje. Het gaat nu allemaal als vanzelf: ik eet gezond, ik wandel veel en ik val af. Daarnaast voel ik me lekker: tevreden, ontspannen, goed over mezelf en dus gelukkig. Ik ben blij met mezelf.

Toen kwam de cursus ‘Uit de ban van eetbuien’. In eerste instantie leek me dat niet meer nodig, maar toch heb ik ook baat bij deze cursus. Ook iedere topsporter heeft een coach nodig. Om alle talenten uit zichzelf te blijven halen die er al in zitten. Een coach die bij ze past. En voor mij is dat Mariëlle. Zij haalt mijn talent om gelukkig te zijn uit mij naar boven en als bonus ben ik nu hard op weg naar mijn ideale gewicht en een mooi fit en strak lichaam.”

DANIELLE CARRIERE

“Wat was het een fijn jaar met jou. Je hebt me zoveel dingen laten leren, en mezelf leren kennen. Ik dacht altijd alleen maar aan slanker worden, en niet aan gelukkig te zijn met mezelf en naar mijn gevoelens te luisteren. Dat was eng, en onnodig.

Slanker worden daar ging het om, zeker omdat ik een stemmetje ervoor creëerde , omdat andere mensen vaak tegen me zeiden dat er wel wat kilo’s af konden. Geen rust en alleen maar alles wegduwen, dieet na dieet, voedingscoach na voedingscoach om het maar te proberen. Daarna kwam drank er ook nog eens bij en werd me echte ik echt in de kluis gezet, niet meer naar om kunnen kijken.

Toen kon ik bij jou terecht, waarbij ik voorheen alles weg lachte, vroeg je al gelijk of ik het echt grappig vond. Nee.. en dat was al een verfrissende blik.
Alle gesprekken en alle visualisatie opdrachten hebben mij vooral geholpen. En ik kan nu voor het eerst echt naar mezelf luisteren.

Wanneer ik denk ik moet echt iets eten, of heb zin in wijn, is dat eigenlijk vooral emoties, emoties die gehoord willen worden , die vanuit mijn lichaam roepen. Ben je eenzaam? probeer contact te vinden . Ben je verdrietig, dan mag dat er zijn.

En ja ik worstel er nog wel mee, maar je hebt me de basis gegeven, en de tools die ik nodig heb die weet ik nu allemaal. Het zoeken naar een juiste voeding is nog het aller moeilijkste, maar ik besef me nu ook dat ik mag eten wat ik wil eten, als ik niet gelukkig word van een dieet, dan doe ik dat niet, maar ook als ik niet elke dag een boterham met kaas wil (of dergelijke wat het voedingscentrum zegt) dan doe ik dat ook niet.

Zolang ik maar gevarieerd en gewoon eet. Gezonde voeding en niet te streng ben voor mezelf dan gaan de ongezonde gewoontes ook weg , en kan ik op een normale manier afvallen. Ik wil het daarom nu ook zelf verder proberen. Verder mijn weg bewandelen. Want alleen ik kan dat nog, niemand die mijn handje vasthoud naar de winkel of die 24/7 zegt wat ik het beste kan doen.

Want dit heb jij mij het afgelopen jaar al verteld , en herhaald. Maar je hebt me ook alle vrijheid gegeven om alles te leren. En als ik val dan is dat niet erg, dan sta ik gewoon weer op, zolang ik maar de zelf liefde behoud en altijd naar mijn innerlijke cavia kijk, en die telefoon opneem, en de helikopter laat vliegen.

Dat zijn allemaal, en nog zoveel meer, gesprekken en werkende adviezen die mij geholpen hebben. Nu moet ik het zelf doen , dat weet ik en ik weet dat ik het ook kan.

Succesverhalen zien mensen vaak als afvallen, maar een echt succes zie ik als je jezelf terug vindt en gelukkig bent met jezelf, dan volgt de rest vanzelf. Hopelijk kan je nog zo veel meer mensen helpen zoals je bij mij al hebt gedaan en nog steeds doet. Ik vind het ook altijd fijn iets op Instagram te zien, dat blijft me ook motiveren en inspireren.”

EMMA DE KONING

“Natuurlijk had ik ‘iets ’met eten. Maar meer nog had ik er ‘niets’ mee. Tot ik bij jou kwam. Met een, voor mij, indrukwekkend verhaal over kaboutertjes liet jij mij inzien dat ik door mijn eetpatroon in een vicieuze cirkel terecht gekomen was.

Lange tijd was jij, tijdens de sessies, even de spiegel van mijn ziel. Mijn ziel die ik had beschermd door er een grote ijzeren muur omheen te bouwen. Maar jij had geduld en begrip en langzaamaan openden er deuren. Met soms, bijna wonderlijke en sprookjesachtige, visualisaties mocht ik opnieuw kennis maken met de ‘ik’ achter deze deur.

Jij leerde mij, door de openheid van jouw eigen verhaal, de scherpe kantjes af te schaven. Hierdoor werd de ijzeren muur vervangen door een mooie, flexibele bel. Ik begon te beseffen dat ik altijd een keuze heb. Sessie na sessie stond ik meer open voor de wereld om mij heen.

Fijn om te ervaren dat jij nooit een oordeel had. Jij vertelde mij niet een keer wat ik fout deed of hoe ik het moest doen maar gaf mij alle ruimte dit zelf te ontdekken. De rust die je uitstraalt en het vertrouwen wat je toekent zijn bijzonder.

Stapje voor stapje gaf de weegschaal positieve resultaten af. Maar eigenlijk was dat helemaal niet meer van belang. De ‘ik ’in mij is namelijk veel meer dan het getal op de weegschaal. Mijn ‘ik’ geniet weer van een zonnige dag, is dankbaar. Werd vrienden met haar strijder en kon daardoor mijn blik op de wereld en op mezelf verzachtte. Dank je wel, lieve Mariëlle. Jij gaf mij de ruimte om kennis te maken met mijn ‘ik’.

Jij zag haar al toen ik voor de eerste keer bij je binnenkwam. Niets meer dan complimenten en dankbaarheid, voor de manier, waarop je haar bij mij naar voren liet komen.”

ESTHER DE JONG

“Mariëlle heeft mij geleerd om goed en gezond te eten, zonder dat ik daarvoor een enorme healthfreak hoefde te worden. Ik eet nu elke dag veel groenten. Ik eet dagelijks 2 of 3 stuks fruit. Ik kies voor volkoren producten. Ik wissel af tussen vlees, vis en vegetarisch. Ik eet verschillende soorten nootjes. Gezond en lekker kunnen prima samen gaan. Af en toe laat ik dit los en geniet ik van een lunch of diner in een restaurant of neem ik een stukje chocolade.

Vooral de momenten waarop ik me gestrest voel of verdrietig of onrustig in mijn hoofd vind ik het moeilijkst. Maar dan probeer ik mijn doelen voor de geest te halen: gezond en gelukkig zijn. Tot nu toe hou ik het vol en maak ik goede vorderingen waar ik heel blij mee ben. Sterker nog, ik wil inmiddels echt niet meer terug naar de oude situatie. En dat alleen is al genoeg om het vol te houden.

Mariëlle is een prachtig voorbeeld

 van veerkracht, positiviteit, ondernemerschap en eigenheid. Met aandacht en betrokkenheid helpt zij mij weer aan het stuur te staan. Met liefde naar mijzelf te leren kijken. Ik gun iedereen de inspiratie en warmte van Mariëlle. En ik gun Mariëlle heel veel leuke klanten die net zo genieten van haar coaching als dat ik dat doe.”

IMKE VAN DER HOEK

“Ik kwam Mariëlle tegen bij een evenement van SMAM waar zij een lezing gaf. Zelf loop ik al jaren tegen een probleem met mijn gewicht/relatie met voeding aan. Ik wilde voor eens en voor altijd een betere relatie met voeding en wilde mezelf accepteren en daarom heb ik contact gezocht met Mariëlle.

Ik heb veel geleerd over de basis mb tot voeding. Veel wist ik al, maar toch zaten er veel handvaten in die me terug brengen naar de basis waardoor je die weer goed onder de knie heb gekregen. Ik weet nu dat ik om de ongeveer 2-3 uur iets mag eten, zodat mijn bloedsuikerspiegel in balans blijft. Ik vond de begeleiding erg fijn.

Mariëlle legt de vinger op de zere plek, maar dat was juist goed. Ook weet Mariëlle veel over voeding en heeft ze ook veel tips over de emotionele redenen voor eten/te veel eten. Ik vond de hypnose erg fijn, omdat ik op een rustgevende manier inzicht kreeg in onbewuste overtuigingen of patronen.

Marielle heeft een prettige stem en creëert een fijne omgeving. Ik vond het erg fijn om de coaching bij Mariëlle te hebben gedaan. Elke week kreeg ik weer nieuwe tips en inzichten. Vooral het inzicht krijgen over mijn eigen emotionele patronen en saboteurs was erg fijn. Het was heel fijn dat er altijd veel tijd was voor de consulten.” 

ANJA WASSER

“Ik kwam bij Mariëlle omdat ik niet lekker in mijn vel zat. ”ik ben de laatste tijd slecht aan het eten en daarom kom ik weer aan, maar ik wil nooit meer dik zijn” was de reden daarvoor zei ik en daar was ik ook echt van overtuigd. We zijn aan de slag gegaan en wat bleek? Ik was helemaal niet heel veel aangekomen en mijn eetpatroon? De basis was prima. Mijn kennis over gezonde voeding en een gezond eetpatroon was groot dus daar lag het probleem totaal niet. Het probleem zat hem erin dat ik bang was om emoties te voelen en dat ik mezelf een beetje op de achtergrond schoof en mijn zelfvertrouwen laag was.

Gedurende het traject hebben we ons daar dan ook voornamelijk op gericht. Of ik eigenlijk, want je kan van alles aangereikt krijgen maar je moet het wel zelf aanpakken. Aanpakken en vervolgens beslissen of je het bij je houdt en er iets mee doet of dat je los laat (wat in sommige gevallen noodzakelijk is!). Mariëlle heeft me geleerd om, voordat ik met mijn hand in de chipszak duik, na te denken waarom ik deze actie dadelijk zou gaan uitvoeren. Heb ik echt heel veel zin in die specifieke smaak chips, verveel ik me of voel ik me rot? En als ik het zou doen omdat ik me rot voel; waarom voel ik me dan zo rot en wat voel ik precies? In het begin is dat lastig en gaat er tijd in zitten. Ik heb geleerd om mezelf die tijd te geven en nu gaat het praktisch vanzelf.

Ik heb in de weken dat ik bij Mariëlle ben geweest een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen ben ik weer gaan sporten maar ik gun mezelf weer van alles. En dat geldt in veel opzichten. Ik gun mezelf dat ijsje als ik er echt zin in heb, maar ik gun het mezelf ook om me gewoon echt even verdrietig, bang of boos te voelen. Ik heb mezelf bovenaan gezet en ben van een verlegen meisje in een grijze kamer naar een trotse vrouw in een witte kamer overgestapt.

Afgevallen ben ik minimaal maar dat interesseert me ook niet meer. Mezelf goed voelen, gezond eten en een energieniveau hebben van een 24-jarige is belangrijker dan wat dan ook. En daar komt bij dat ik mezelf nu zie zoals de mensen om me heen me zien, een mooie vrouw met een hartstikke gezond gewicht!

Trots op mij, mijn emoties, mijn krachten, mijn zwakheden en al het andere dat Ilse, Ilse maakt en daar kan ik Mariëlle niet dankbaar genoeg voor zijn!”

ILSE 

“Via Instagram kwam ik een contact met Mariëlle, mede door haar positieve uitstraling en het gevoel “eindelijk” iets aan mijn gewicht te moeten doen durfde ik met haar de strijd wel aan te gaan. Ik zeg niet dat de kilo’s er af vlogen, maar zij opende wel mijn ogen door haar heldere uitleg en dat naar jezelf luisteren héél belangrijk is.

Voorafgaand aan de hypnosessie had ik een heel fijn gesprek met Mariëlle, zij staat naast je en niet als coach boven je. Ze stelt je heel snel op je gemak zodat je vertrouwen in haar hebt als ze je in trance brengt. Na de sessie had ik een heel ontspannen gevoel, wat bij me bleef. Door haar ben ik na gaan denken aan de stemmetjes (saboteurs) die in mijn hoofd zitten, ik hoef niet te doen wat zij zeggen, ik kan het aanhoren en naast me neerleggen. Ik zeg niet dat ik nu “genezen” ben van mijn eetbuien maar merk zelf dat mijn snaai momenten stukken minder geworden zijn.

Mariëlle is een empathische vrouw die als Eetbuicoach zeer zeker de moeite waard is!”

JANNIE HERSELMAN

“Op een dag heb ik de hele website van Eetbuicoach doorgespit en ik werd er heel enthousiast van! En na mijn traject ben ik dat nog steeds, want het voldeed boven verwachting! Het welbekende “jo-jo effect” was ook op mij van toepassing en dat wilde ik niet meer. Ik heb contact gezocht met Mariëlle in de hoop op deze manier een blijvend resultaat te houden.

Zelf was ik toen al vijf kilo kwijtgeraakt met “normaal eten” dacht ik zelf. Omdat het niet zo snel ging ben ik op een gegeven moment nog minder gaan eten. Dit was voor mij niet heel lang vol te houden. Ik hield een calorieënteller bij en zo plande ik ook altijd voor ’s avonds nog wat zoute stengels in. Omdat ik het ’s avonds het moeilijkst vond om niets meer te kunnen eten. Ik dacht dat zoute stengels beter zijn dan chips :-).

Nadat ik advies heb gekregen van Mariëlle bleek dat ik juist meer mocht gaan eten. Mariëlle heeft mij weer geleerd wat “normaal” eten eigenlijk is. Ik kreeg een schema waarop precies staat wat ik mag eten op een dag en hoeveel. De dingen die ik nu eet geven langer een verzadigd gevoel. Ik hoef dus absoluut geen honger te hebben met drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes. ’s Avonds kan ik dus ook nog lekker wat “snacken” bij de tv.

Ik geniet van alles wat ik eet. Ik vind het zelfs weer leuk om te koken! Ik heb veel makkelijke en lekkere recepten gekregen waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan. Ik had niet gedacht dat het ooit mogelijk zou zijn, maar Mariëlle’s woorden zijn uitgekomen. Ik ben niet meer de hele dag met eten bezig in mijn hoofd!

Mariëlle heeft mij ook geleerd hoe ik met moeilijke momenten en verleidingen om kan gaan. Dat is de reden waardoor het toch steeds weer mis ging uiteindelijk. Het fijne is ook gewoon dat je niet aan het lijnen bent, maar dat je je eetpatroon blijvend veranderd. Het cijfertje op de weegschaal is ook niet eens meer het allerbelangrijkste: ik ben me er gewoon super goed door gaan voelen!!

Wat mij betreft is dit de enige manier om blijvend gewicht te verliezen! Ik zou het iedereen aan willen raden en dat doe ik dus ook!”

ANOUK VAN DEN BERG