BRTT® & TRB®

Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breathwork

Een helende Innerlijke reis

Begin 2023 was lichaamswerk voor mij nieuw. Toch werd ik er naar toegezogen en niet zonder reden. Er ging tijdens de opleiding tot gecertificeerd Body Remembers Trauma Therapy BRTT® en Trauma Release Breathwork TRB® facilitator een nieuwe wereld voor mij open. Het was niet alleen een bijzondere ervaring, maar ook heb ik een ongekende rust ervaren en tegelijkertijd een transformatie doorgemaakt.

Deze kennis geef ik nu met liefde en plezier door aan mijn cliënten om ook hun deze helende en transformerende reis te laten maken.

Wat is Body Remembers Trauma Therapy

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) is een innerlijke reis waarin we op zoek gaan naar diep weggestopte emoties en waarbij je opgeslagen stress en spanningen op een liefdevolle manier kunt releasen en er ruimte ontstaat voor nieuwe levensenergie. Het is een van de meest veilige en meeste directe manieren om ons lichaam en onze emoties te verkennen.

Na de sessie voel je je:

⊗ krachtiger
⊗ ontspannen
⊗ meer in contact met jezelf
⊗ minder stress
⊗ verlost van oude (denk)patronen
⊗ beter in contact met je lichaam
⊗ rustiger

Hoe werkt Body Remembers Trauma Therapy

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) is een lichaamsgerichte methode om stress en (chronische)spanning op een natuurlijke manier te ontladen. Het breekt door de vele lagen van de lichaamspantsering heen en is daardoor uitermate geschikt voor zowel dagelijkse stress als diepe, chronische spanning vaak ontstaan door traumatische ervaringen. Deze methode stelt je in staat om emotionele blokkades te neutraliseren en zo lichaam, geest en zenuwen tot rust te brengen.

Hoe ziet een sessie eruit

Tijdens de BRTT® sessie zal door middel van trillingen het natuurlijke ontladingsmechanisme worden geactiveerd om spanningen te ontladen. Hierbij kunnen emoties loskomen en dat is volkomen normaal. Ik zorg voor een setting waarin jij je veilig voelt zodat jij het meeste uit de sessie kan halen.

Het 2e gedeelte is de TRB® en hierbij begeleid ik jou door 7 zeer effectieve ademhalingstechnieken heen. Doordat je op een bewuste manier ademt zal je meer gaan voelen waardoor jij diep in je lichaam komt en op deze manier nog meer spanning en emoties mag loslaten.

Door het ontladen van mentale, emotionele en fysiologische spanning zul je een gevoel van rust en herstel ervaren in het hele lichaam. Het lichaam is in staat om volledig te ontspannen.

Contra-indicaties

Contra-indicaties waardoor BRTT en TRB helaas niet voor jou geschikt is:
Als je zwanger bent, in behandeling bent voor een hersenbloeding of glaucoom, hart- of vaatziekten of epilepsie hebt of psychose gevoelig bent. Bij twijfel neem even contact op met de (huis)arts.

Investering in jezelf

De investering voor een complete één op één BRTT en TRB Sessie is €180. Wil je graag samen met iemand de Body Remembers Trauma Therapy en Trauma Release Breathwork sessie doen? Dat kan (max. 3 personen), samen plannen we een geschikte datum in.

Een sessie duurt 2,5 tot 3 uur en vindt plaats in mijn praktijk in Geldrop. Zorg ervoor dat je ruim de tijd hebt en geen afspraken na de sessie plant. Ook is het belangrijk dat je comfortabele kleding draagt en 24 uur voor de sessie geen alcohol hebt gedronken of drugs hebt gebruikt.

Mocht je vragen hebben of willen overleggen of het iets voor jou is, neem dan gerust contact met me op. Dat kan via mail, telefoon of app of een berichtje via Instagram of Facebook.

Groepssessie

Het is ook mogelijk om in een kleine, veilige groep deel te nemen aan een BRTT & Breathwork sessie. De groepsgrootte is maximaal 8 personen om een fijne plek te creëren en de veiligheid te waarborgen. Deze worden regelmatig georganiseerd. De volgende groepssessie staat gepland op zaterdag 18 mei om 10.00 uur 


Toen mijn lichaam er 3 jaar geleden mee stopte, niet meer kon functioneren, ‘wist’ ik dat jaren trauma behandeling niet gebracht had wat ik gehoopt had.

Mijn lichaam had het allemaal onthouden. Maar waar zat het ‘verstopt’ ? Ik kon er niet bijkomen..

Lang verhaal kort: ‘Toeval’ bracht me naar Praktijk Vita Nova, naar Marielle. Hoewel ik richting de 70 loop, durf ik weer te hopen op ‘dit nieuwe  leven’. Of ik ooit weer goed zal lopen lijkt niet eens meer zo belangrijk. Veel groter is het gevoel weer verbonden te zijn, met mezelf, het leven, het grote geheel. Mijn midden, mijn kern weer te voelen, terwijl ik niet eens meer in mijn buik kon ademen.

De manier waarop Marielle me kundig en liefdevol begeleidde in de sessie voelde veilig en vertrouwd. Alles mocht Zijn. Mijn lichaam mocht het helemaal zelf doen: loslaten. Geen woorden, zonder psychologie, geen angst of schaamte. Ik voel me dankbaar en geinspireerd, verlost zelfs van iets zwaars.  Ik liep met een soort geluksgevoel naar buiten. Vol vertrouwen ben ik dat dit door zal werken de komende tijd. Fijn dat Marielle ook een stukje nazorg biedt in deze periode.

ANONIEM

ervaring brtt

Zo onwijs veel jaar therapie gehad, zo ontzettend veel gepraat en dan toch niet bereiken wat ik graag wil. Altijd was het druk in mijn hoofd. Ik wilde van mezelf gaan houden, meer loslaten wat eigenlijk niet belangrijk is en anders gaan kijken naar eten. Kan dat dan echt niet? Jawel; ik had Marielle alleen nog niet ontmoet.

Een Boostsessie en tweemaal BRTT heb ik in Geldrop mee mogen maken. Net als de meesten had ik geen idee wat ik me precies voor kon stellen bij BRTT. Ik wist alleen dat ik al dat praten zat was en wilde VOELEN. Ik besloot het daarom maar over me heen te laten komen. Dit is hoe ik het ervaren heb:

Ik word in de fijne ruimte van Marielle ontvangen en ik kan even aarden na mijn autorit. Even praten met elkaar en op mijn gemak gesteld worden is heel prettig en dat snapt Marielle als geen ander. 

De BRTT sessie start in de naastgelegen ruimte. Een rustgevende ruimte met gedimd licht en een fijne vertrouwde geur. Voordat ik kan gaan liggen, doe ik onder begeleiding van Marielle een paar oefeningen. Ze legt uit dat door deze oefeningen oude spanningen in het lichaam opnieuw geactiveerd worden. Ze zijn eenvoudig, maar je hebt er enige lenigheid voor nodig. Dat heb ik niet echt, maar het lukt.

Als ik eenmaal lig en ik nog een oefening doe, gebeurt er al van alles in mijn lijf. Heel bijzonder en zeker niet eng. Zonder dat ik er invloed op heb, trillen mijn benen na deze oefeningen en dat gaat geheel vanzelf. Hoe meer ik er aan over kan geven, hoe beter het gaat en hoe meer ik bereik. Ik merk dat mijn lijf aan het loslaten is, maar wat dat is? Geen idee, maar dat is ook niet erg.

Door naar de ademhalingsoefeningen op muziek. 7 In totaal. Marielle begeleidt me er doorheen. Ik vind dit geen makkelijk onderdeel; het is wel echt even doorzetten. Van een toegankelijke ademhaling naar heftig richting het einde. Jee, wat is dit intens. Ik ga steeds meer voelen en kom steeds dichter in mijn lichaam. (en dat voor iemand die constant in haar hoofd leeft).

De muziek brengt me bijna in een trance. We werken echt naar het einde toe. En dan.. ineens begin ik te huilen, schreeuwen, schoppen tegen de kussens, slaan op het matras.. En nogmaals, ik weet niet waarom. Maar, het is er. En Marielle staat me constant bij. Ik voel me geen moment onveilig en durf me helemaal te geven. Dit houdt minutenlang aan en ik voel aan alles dat dit nodig is. Ik laat het er echt zijn. 

De rust komt terug in mijn lijf, het heftige is voorbij. Ik lig in de foetushouding, ik moet huilen, maar zowel van verdriet als van geluk. Een gevoel dat ik nog niet eerder gehad heb. Met de veilige hand van Marielle op mijn rug kan ik alles aan.

En dan het fijnste moment.. Prachtige, toepasselijke muziek om samen naar te luisteren. De tekst daarvan.. Wauw. ZO raak. (deze nummers luister ik nu nog steeds!)

Na dit alles is weer even landen op aarde. Gelukkig krijg ik daar van Marielle alle tijd voor. En na nog even napraten, ga ik met een zeer bijzonder gevoel naar huis. Met een prachtige ervaring in mijn rugzakje erbij!

Ik ben er nog niet, maar ik ben op de goede weg. En als ik het even niet meer weet, of ik loop wat vast, dan is daar altijd Marielle om op terug te kunnen vallen.

KIRSTEN

Wat past bij jou?

Boost Sessie

€225,-

Transformatie Traject

€ 825,-

BRTT® en TRB®

€ 180,-

Praktijk Vita Nova is aangesloten bij CAT (Collectief voor Alternatieve Therapeuten) en GAT (Geschillencommisie Alternatieve Therapeuten).

Wil je een afspraak maken, of heb je een vraag?
Stuur een mail naar info@praktijkvitanova.nl of bel / app naar 06-20459669