Eva

In jezelf geloven is misschien wel het belangrijkste! .....>>

In jezelf geloven is misschien wel het belangrijkste

Ik was er klaar mee. Ik was er klaar mee om me zo onzeker te voelen over mijn lichaam. Ik was er klaar mee om ‘gezond’ te eten en niks af te vallen. Dat ‘gezonde’ eten was in mijn ogen 2 crackers met kipfilet voor het ontbijt, in de middag een boterham met kaas, nog ergens een appel tussendoor en als avondeten gewoon zo weinig mogelijk opscheppen. Natuurlijk werkte dit niet, werd ik weer teleurgesteld, at vervolgens weer de hele koektrommel leeg uit zelfmedelijden en had daarna dan weer spijt.

Na het eerste gesprek met Mariëlle bleek al snel dat ik meer moest gaan eten. Meer gaan eten om af te vallen? Dit vond ik maar apart, maar… Het werkte! De eerste kilo’s gingen er snel af en wat was ik blij. Mariëlle heeft mij geleerd dat je echt nog wel ‘lekker’ kan eten zonder aan te komen. Een wijntje, een bakje chips, een stukje chocolade, het kan allemaal. Zolang het maar bij één wijntje, één bakje chips en één stukje chocolade blijft, en je niet alles in een keer naar binnen propt. Dit heeft namelijk niks meer met die trek in bijvoorbeeld dat ene stukje chocolade te maken. Doordat je dus eigenlijk gewoon mag eten waar jij zin in hebt, voelt het ook niet meer als lijnen. Je past eigenlijk je levensstijl qua eten aan. En geloof me, dit voelt zo goed!

Niet alleen heeft Mariëlle mij geleerd over hoe je anders kunt eten en er anders mee kunt omgaan, ze heeft me ook een klein stukje zelfvertrouwen terug gegeven. In jezelf geloven is misschien wel het belangrijkste als je ergens voor wilt gaan. Zolang je dit niet doet, gaat het je niet lukken. Ik ben al een tijdje bezig met afvallen, vaak gaat het heel goed en af en toe gaat het weer wat minder waardoor ik toch weer gelijk blijf in gewicht. Maar… ik weet wat ik wil en ik ga ervoor! Ik weet zeker dat het me gaat lukken door al de hulp van Mariëlle.

Mariëlle, je bent een topper!

Nu op naar die zomervakantie, zelfverzekerd in mijn bikini op het witte strand ?

Eva