Eline

Ik kon me in het begin nog niet voorstellen dat ik uiteindelijk met gemak nee zou kunnen zeggen tegen een traktatie.

Ik kon me niet voorstellen dat ik uiteindelijk met gemak nee zou kunnen zeggen tegen een traktatie.

Heel mijn leven heb ik al te maken met de extra kilo’s. Deze kilo’s heb ik redelijk onder controle weten te houden tijdens mijn pubertijd maar er zaten er altijd wel wat teveel aan. Na mijn pubertijd kreeg ik dit steeds minder onder controle en had ik last van overgewicht. Voor mijn bruiloft ben ik met een crashdieet ruim 20 kg afgevallen. Op de mooiste dag van mijn leven zag ik er stralend uit maar helaas was dit niet van lange duur. Al snel vlogen de kilo’s er weer aan. Na de geboorte van mijn eerste zoon zat alweer 30 kg teveel aan. Dan maar weer opnieuw aan het crashdieet. Ook nu weer ruim 20 kg weten af te vallen. Maar vervolgens kwam er weer een nieuwe zwangerschap aan en zaten de kilo’s er weer gewoon terug aan.

Na de geboorte van mijn tweede zoon was ik het helemaal zat om nog langer in het jojo-effect te blijven hangen. Ik ben op internet gaan kijken naar een voedingsdeskundige en kwam op de site van Mariëlle terecht. Omdat zij ervaringsdeskundige is en meer dan alleen kennis over voeding in huis heeft heb ik een afspraak gemaakt. De eerste paar afspraken waren een openbaring voor me. Ik moest ontzettend omschakelen in mijn gedachten en patronen.

Ik kon me in het begin nog niet voorstellen dat ik uiteindelijk met gemak nee zou kunnen zeggen tegen een traktatie. Want ik sloeg nooit een traktatie over! En nu, ongeveer een half jaar later, sla ik bijna iedere traktatie over. En niet omdat ik het niet mag van mezelf, maar omdat ik er geen behoefte aan heb. Ik ben inmiddels 10 kg lichter en deze kilo’s komen er niet meer terug aan. Omdat ik nog niet op mijn eindgewicht ben, en ik toch nog even die stok achter de deur wil hebben, heb ik gekozen voor het onderhoudspakket. Ik ga ervan uit dat ik na deze periode op mijn eindgewicht uit ben gekomen en dat die kilo’s niet meer terugkomen. Dit allemaal dankzij Mariëlle die me inzicht heeft gegeven in mijn gedrag en patronen. Hier ben ik ontzettend blij mee!

Eline, februari 2017