Emma

Ik kan nu voor het eerst echt naar mezelf luisteren.......>>

Lieve Marielle,

Wat was 2019 een fijn jaar met jou. Je hebt me zoveel dingen laten leren, en mezelf leren kennen. Ik dacht altijd alleen maar aan slanker worden, en niet aan gelukkig te zijn met mezelf en naar mijn gevoelens te luisteren. Dat was eng, en onnodig.

Slanker worden daar ging het om, zeker omdat ik een stemmetje ervoor creëerde , omdat andere mensen vaak tegen me zeiden dat er wel wat kilo’s af konden. Geen rust en alleen maar alles wegduwen, dieet na dieet, voedingscoach na voedingscoach om het maar te proberen. Daarna kwam drank er ook nog eens bij en werd me echte ik echt in de kluis gezet, niet meer naar om kunnen kijken.

Toen kon ik bij jou terecht, waarbij ik voorheen alles weg lachte, vroeg je al gelijk of ik het echt grappig vond. Nee.. en dat was al een verfrissende blik.
Alle gesprekken en alle visualisatie opdrachten hebben mij vooral geholpen. En ik kan nu voor het eerst echt naar mezelf luisteren.

Wanneer ik denk ik moet echt iets eten, of heb zin in wijn, is dat eigenlijk vooral emoties, emoties die gehoord willen worden , die vanuit mijn lichaam roepen. Ben je eenzaam? probeer contact te vinden . Ben je verdrietig, dan mag dat er zijn.

En ja ik worstel er nog wel mee, maar je hebt me de basis gegeven, en de tools die ik nodig heb die weet ik nu allemaal. Het zoeken naar een juiste voeding is nog het aller moeilijkste, maar ik besef me nu ook dat ik mag eten wat ik wil eten, als ik niet gelukkig word van een dieet, dan doe ik dat niet, maar ook als ik niet elke dag een boterham met kaas wil (of dergelijke wat het voedingscentrum zegt) dan doe ik dat ook niet.

Zolang ik maar gevarieerd en gewoon eet. Gezonde voeding en niet te streng ben voor mezelf dan gaan de ongezonde gewoontes ook weg , en kan ik op een normale manier afvallen.

Ik wil het daarom nu ook zelf verder proberen. Verder mijn weg bewandelen. Want alleen ik kan dat nog, niemand die mijn handje vasthoud naar de winkel of die 24/7 zegt wat ik het beste kan doen.

Want dit heb jij mij het afgelopen jaar al verteld , en herhaald. Maar je hebt me ook alle vrijheid gegeven om alles te leren. En als ik val dan is dat niet erg, dan sta ik gewoon weer op, zolang ik maar de zelf liefde behoud en altijd naar mijn innerlijke cavia kijk, en die telefoon opneem, en de helikopter laat vliegen.

Dat zijn allemaal, en nog zoveel meer, gesprekken en werkende adviezen die mij geholpen hebben. Nu moet ik het zelf doen , dat weet ik en ik weet dat ik het ook kan.

Succesverhalen zien mensen vaak als afvallen, maar een echt succes zie ik als je jezelf terug vindt en gelukkig bent met jezelf, dan volgt de rest vanzelf. Hopelijk kan je nog zo veel meer mensen helpen zoals je bij mij al hebt gedaan en nog steeds doet.

Veel liefs,
Emma

PS Ik vind het ook altijd fijn iets op Instagram te zien, dat blijft me ook motiveren en inspireren.