BGN gewichtsconsulent

Ik stop als Gewichtsconsulent

Ik STOP als Gewichtsconsulent en hiermee is een last van mijn schouders gevallen. Per januari 2023 stop ik officieel als BGN gewichtsconsulent en kan ik écht mijn eigen pad gaan bewandelen en nog meer doen waar mijn hart ligt.

Door de jaren heen ging ik steeds minder geloven in het opvolgen van voedingsadviezen. Natuurlijk verlies je gewicht door gezonder of anders te eten en meer te bewegen maar dit is (meestal) niet dé manier. Na 10 jaar te hebben gewerkt als BGN Gewichtsconsulent weet ik inmiddels dat dat niet voldoende is om die echte transformatie te maken naar een blijvend en passend gewicht. Er is echt meer nodig.

Voedingsadvies

Het geven van voedingsadvies was de laatste jaren nog maar een heel klein onderdeeltje in mijn trajecten, toch voelde het voor mij steeds meer als een belasting. Veel liever ging ik aan de slag met de werkelijke oorzaak en zag ik mijn cliënten transformeren in zelfverzekerde en zelfbewuste vrouwen.

Vrouwen die steeds meer van zichzelf gingen houden, zichzelf gingen zien en zichzelf belangrijk genoeg gingen maken om goed voor zichzelf te zorgen. Iedereen kan een lijstje van het voedingscentrum downloaden, daar heb je mij niet voor nodig.

Wat dan wel?

Waar ik me volledig op ga richten is om samen met mijn cliënten te ontdekken waar het probleem vandaan komt. Ze laten voelen wat er in hun lichaam omgaat. Patronen doorbreken en gedachten transformeren. Afleiding plaats laten maken voor zelfliefde, bewustwording en zelfkennis.

Gedurende je leven gebeurt er zo veel wat op latere leeftijd een impact
heeft op wie jij bent en wat jij doet. Onverwerkte emoties, belemmerende
overtuigingen, pijnlijke ervaringen. Allerlei dingen die je met je mee draagt
en waar je vaak niet eens bewust van bent.

Als jij overgewicht hebt, kan het zijn dat je eten hebt ingezet als manier om jezelf te beschermen. Enerzijds om de pijn of eenzaamheid niet meer te voelen en anderzijds als een beschermlaag.

Waarom een dieet niet werkt

Zolang je niet aan de slag gaat met de onderliggende blokkades zal het beschermingsmechanisme het blijven winnen van welk dieet dan ook. Zolang je de echte oorzaak niet bij de kern aanpakt zal de energie letterlijk en figuurlijk vast blijven zitten.

Uiteindelijk ben jij de enige die jouw succes kan waarmaken, maar ook de enige die dit kan saboteren!⁠ Samen gaan we naar de kern, gaan we aan de slag met zelfsabotage, blokkades, angsten, overtuigingen en gewoonten. Zodat jij het als vanzelfsprekend gaat zien om goed voor jezelf te zorgen.

Ik zit niet meer vast aan een beroepsvereniging, mag volledig mijn eigen koers varen en wauw wat komen er mooie dingen aan! Kijk alvast eens bij mijn vernieuwde aanbod en mocht je vragen hebben, neem gerust contact op.

Eetbuicoach
Mariëlle Keijzers
06-20459669 (bel of app)
info@praktijkvitanova.nl