Ilse

Afgevallen ben ik minimaal, maar dat interesseert me ook niet meer.....>>

Afgevallen ben ik minimaal, maar dat interesseert me ook niet meer.

Ik kwam bij Mariëlle omdat ik niet lekker in mijn vel zat. ”ik ben de laatste tijd slecht aan het eten en daarom kom ik weer aan, maar ik wil nooit meer dik zijn” was de reden daarvoor zei ik en daar was ik ook echt van overtuigd. We zijn aan de slag gegaan en wat bleek? Ik was helemaal niet heel veel aangekomen en mijn eetpatroon? De basis was prima. Mijn kennis over gezonde voeding en een gezond eetpatroon was groot dus daar lag het probleem totaal niet. Het probleem zat hem erin dat ik bang was om emoties te voelen en dat ik mezelf een beetje op de achtergrond schoof en mijn zelfvertrouwen laag was.

Zelfvertrouwen

Gedurende het traject hebben we ons daar dan ook voornamelijk op gericht. Of ik eigenlijk, want je kan van alles aangereikt krijgen maar je moet het wel zelf aanpakken. Aanpakken en vervolgens beslissen of je het bij je houdt en er iets mee doet of dat je los laat (wat in sommige gevallen noodzakelijk is!). Mariëlle heeft me geleerd om, voordat ik met mijn hand in de chipszak duik, na te denken waarom ik deze actie dadelijk zou gaan uitvoeren. Heb ik echt heel veel zin in die specifieke smaak chips, verveel ik me of voel ik me rot? En als ik het zou doen omdat ik me rot voel; waarom voel ik me dan zo rot en wat voel ik precies? In het begin is dat lastig en gaat er tijd in zitten. Ik heb geleerd om mezelf die tijd te geven en nu gaat het praktisch vanzelf.

Enorme groei

Ik heb in de weken dat ik bij Mariëlle ben geweest een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen ben ik weer gaan sporten maar ik gun mezelf weer van alles. En dat geldt in veel opzichten. Ik gun mezelf dat ijsje als ik er echt zin in heb, maar ik gun het mezelf ook om me gewoon echt even verdrietig, bang of boos te voelen. Ik heb mezelf bovenaan gezet en ben van een verlegen meisje in een grijze kamer naar een trotse vrouw in een witte kamer overgestapt.

Afvallen

Afgevallen ben ik minimaal maar dat interesseert me ook niet meer. Mezelf goed voelen, gezond eten en een energieniveau hebben van een 24-jarige is belangrijker dan wat dan ook. En daar komt bij dat ik mezelf nu zie zoals de mensen om me heen me zien, een mooie vrouw met een hartstikke gezond gewicht!

Trots op mij, mijn emoties, mijn krachten, mijn zwakheden en al het andere dat Ilse, Ilse maakt en daar kan ik Mariëlle niet dankbaar genoeg voor zijn!

Ilse